Ny lokalafdeling i Silkeborg

Nu får endnu flere unge kræftoverlevere mulighed for at blive en del af Proof of Lifes træningsfællesskab. Christian Birk er gruppeleder for den nye lokalafdeling.

DSC00260Silkeborg-afdelingen bliver Proof of Lifes femte afdeling, når 29-årige Christian Birk den 21. november skyder træningsfællesskabet i gang med en mountainbike-tur i skoven.

Jeg brænder virkelig for at skabe et fællesskab og en glæde ved at mødes til træning. Jeg har masser af gode idéer til events, vi skal afholde i Silkeborg, så det bare fedt at komme i gang.

Christian Birk, som også selv bor i Silkeborg, har lavet et samarbejde med det lokale fitnesscenter Pro-fitness, som har stillet træningsfaciliteter til rådighed en gang om ugen. Han er lige nu også i gang med at finde frivillige trænere, som har lyst til at give de nye Proof of Life-medlemmer i Silkeborg sved på panden.

Slået tilbage til start

Det er kun et år siden, at Christian Birk fik konstateret testikelkræft. I sygdomsforløbet og tiden efter oplevede han pludselig, at det blev svært at være sammen med de gamle venner, som især var fra hans sportsklubber.

Jeg følte, at sygdommen havde reduceret mig til noget andet end jeg var. Mine muskler var væk, og det var som om, jeg havde fået en ny krop. Det gjorde mig ked af det, at jeg lige pludselig ikke kunne, det jeg ville.

Derfor opsøgte han det sociale fællesskab Ung Kræft, som er Kræftens Bekæmpelses mødested for unge med kræft og her blev han præsenteret for Proof of Life. Proof of Life er netop sat i verden for at give unge, kræftoverlevere mellem 18 og 40 år et sted, hvor de sammen kan blive stærkere og rehabilitere.

DSC00245På dette tidspunkt var den nærmeste Pro
of of Life afdeling i Aarhus. Christian som har en lille datter på 2 år, havde svært
ved at få en hverdag til at fungere, hvis han skulle rejse 45 km hver vej, for at komme til træning en gang om ugen.

Derfor har han nu startet Proof of Life Silkeborg – og allerede nu har lokalafdelingen fem medlemmer.

Mountainbike og pandekager
Lørdag 21. November inviterer Proof of Life Silkeborg inviterer således de nye medlemmer med på mountainbiketur i Nordskoven. Pernille Schnider fra Silkeborg MTB-klub og Christian Birk selv er guider og garanterer at der er pl
ads til alle niveauer, og at man også får sved på panden.

I bedste Proof of Life-stil fortæller Christian, at udflugten afsluttes med pandekager og varm kakao.Tilmelding og mere info om eventen finder du på silkeborggruppens facebook.

Comments are closed.